Pecora Nera - Familjens svarta får

Pecora Nera

Vita får har historiskt sett varit det dominerande valet bland uppfödare. Detta beror på tillgänglighet och smidigheten att arbeta med vit ull. Men den ursprungliga färgen är svart, brun och beige med inslag av vitt som är de ursprungliga mörka färgerna.

Även om uppfödare väljer att para endast vita får, kan ändå ett svart lamm ibland födas i flocken. Det var många uppfödare som såg det som ett misslyckande och därav uttrycket "The Black Sheep of the Family".

Sedan 20 år har en nyzeeländsk uppfödare fokuserat på endast svarta får. De reste i början runt till olika gårdar för att samla ihop de oönskade svarta fåren. Detta gjordes för att återskapa den ursprungliga mörka ullen - Pecora Nera. Nu föder de istället upp de ursprungliga mörka fåren och marknaden älskar sina naturligt färgade kläder.

I början av 2000-talet var en av våra textil leverantörer, Loro Piana på Nya Zeeland och träffade uppfödaren och det var starten på ett exklusivt partnerskap. Detta gör det idag möjligt för Loro Piana att leverera sin ofärgade ull. Pecora Nera kännetecknas av en ullkvalitet med härlig lyster och med ett naturligt mönster i brunt, svart och beige ton.

 

Loro Piana Blazer

Vår Pecora Neraull ifrån Loro Piana är en halvfodrad blazer med tvåknappar och patchfickor. Det är en underbar blazer för vardagsbruk och blir du en lycklig ägare så blir du en av få som glider runt i en Pecora Nera Blazer.