Studentkostym – välj rätt kostym till studenten!

Studentkostymen och studenten är ett diskuterat ämne. Det är efter 12 år i skolan som det är dags för många unga män att köpa sin första kostym. Studenten är en fest man alltid kommer att minnas och då vill man vara extra fin.

Det krävs dock erfarenhet för att veta hur en kostym skall sitta och kännas. Därför finns det en risk att den första kostymen blir ett felköp som sedan blir hängande i garderoben.

Här följer några tips för att undvika detta:

  • Låt bli att välja en svart första kostym. Välj hellre en klassiskt skuren mörkgrå eller blå, den kommer att kunna användas oftare och i de flesta sammanhang.
  • Välj gärna en ullkostym och undvik kostymer i bomull eller linne då dessa är mindre formella samt skrynklar sig betydligt mer.
  • Fråga vilka justeringsmöjligheter kostymen har så att du kan justera den längre fram om din kroppsform skulle förändras.
  • Kompromissa inte med passformen. En kostym skall följa din kroppsform och sitta bra, den skall inte bara hängas på dig. Passformen över axlarna är viktigast och en duktig skräddare kan sedan justera de andra linjerna som till exempel  att ta in ryggen och anpassa ben- ärm- och midjelängden.
  • Snåla inte för mycket på inköpspriset (billigt kan bli dyrt i längden) och försök ha en klar bild av hur du vill se ut.

Våra italienska kostymer har många av de egenskaperna som en studentkostym bör ha. De skrynklar sällan, har stora justeringsmöjligheter plus att vi hjälper dig med passform och stil så den uppfyller dina behov.

Lycka till med valet av studentkostym!