Loro Piana erhåller världens finaste ull

Registrering av merinoull på 11,1 mikron har satt rekordet för den finaste fiberproduktion som har producerats i Australien. En av köparna av bästa merinoullen, för 15:e året i rad är Loro Piana som konsekvent använder den finaste fiberproduktion som producerats i Australien och Nya Zeeland.

Det italienska företaget tilldelar uppfödarna ett officiellt erkännande som införts för att hedra sitt engagemang och för att ytterligare stärka ett samarbete som syftar till att erhålla ull med en allt mer förhöjd kvalitet och finess.

Uppfödare Suzanne Triplett av Australian Highlander gården uppnådde 2011 nytt rekord tack vare en extra bal (90-100 kg ull) av 11,1 mikrometer.

Prisutdelningen i år hölls i New York, med deltagande av Wal Merriman och Stuart McCullough, respektive ordförande och VD för Australian Wool Innovation som vid sidan av den historiska Woolmark varumärket ständigt främjar finaste merinoull i världen och stöder uppfödare i framställning av en naturlig fiber som alltid är i höjd kvalitet.

Endast 40 st skräddarsydda kostymer, utformade för sanna finsmakare och samlare, kommer att skräddarsys från den australiska rekordbalen.

Vi på Menswear erbjuder ett stort urval av kostymer med tyger ifrån Loro Piana. Ta en titt och besök vår butik!