Flugan – knuten eller oknuten?

Fluga – knuten eller oknuten?

Övning ger färdighet och så är det verkligen när det gäller att knyta den perfekta flugan. Att fega ur och välja den där färdigknutna flugan håller inte längre. Idag är det var mans skyldighet att kunna knyta sin egen fluga och du kommer då också bära den med mer stothet. När det är dax att knyta upp flugan och ha den nonchalant hängande över bröstet så kommer det att kännas ännu lite bättre.

Flugan har återigen tagit mark i Sverige och vi ser den allt oftare vid festliga sammanhang. Sist den hade sin storhetstid var ifrån 1900 fram till och med 1940-talet med en kortare renässans på 1960-talet.

Sir Winston Churchill är en av de män du förknippar flugan med, eftersom det i princip inte finns en enda bild på honom då han inte bär fluga. Flugan har burits av maktensmän, eftersom den ger en känsla av trovärdighet och pondus. Läs gärna Lars Holmbers text om stil och makt.

Vi har en längre tid i Sverige då vi har lagt slipsen åt sidan och bara haft uppknäppt skjorta till kostymen. Vi ser nu att både slipsen och flugan är på stark uppgång igen. Det är ofta ett tecken på att NU är det dax att börja "jobba hårt" igen – mer än att det är en modegrej.

Lycka till!